Roovertsche Leij

Brabantse natuurpoort

Als Brabantse Natuurpoort zijn wij een centraal informatiepunt van het Brabants Landschap, te herkennen aan de vier meter hoge ijzeren sleutel aan de ingang van ons terrein. Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij vormt voor u hét startpunt om de omliggende natuur te ontdekken. Uw auto parkeert u op ons ruime parkeerterrein met maar liefst 125 plaatsen. Vervolgens gaat u te voet of per fiets verder. De Natuurpoort vormt namelijk het startpunt van een uitgebreid fiets- en wandelroutenetwerk. Prachtige routes door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes. Een landschappelijke gevarieerdheid die natuurliefhebbers zeker zal bevallen.

Ook te paard kunt u vanuit De Roovertsche Leij gemakkelijk de omgeving verkennen. Uw trailer kunt u parkeren op ons parkeerterrein en onze paardenstalling biedt uw edele viervoeter water en onderdak voor en na uw route.

Te voet, te paard of op de fiets: vanuit De Roovertsche Leij kunt u op alle mogelijke manieren de prachtige omliggende natuur in. Geniet van de uitzonderlijke flora en fauna die het Brabantse landschap u te bieden heeft.

Roovertsche Leij

ERKENDE BRABANTSE NATUURPOORT

EDUCATIE

De Roovertsche Leij is met trots één van de Brabantse Natuurpoorten. Binnen in Natuurpoort De Roovertsche Leij vindt u een touchscreen paneel met daarop alle benodigde informatie over de fiets- en wandelroutes, en bovendien interessante natuur- en cultuurhistorie van de regio. Er zijn ook landkaarten verkrijgbaar, die u langs alle mooie plekken in de Brabantse Kempen navigeren. Zo gaat u goed voorbereid op pad en zult u verbaasd staan van al het natuurschoon dat onze prachtige regio te bieden heeft.

MEER INFORMATIE

Meer informatie over Brabantse Natuurpoorten vindt u op www.brabantsenatuurpoorten.nl. Voor overige informatie kunt u een kijkje nemen op www.brabantslandschap.nl, www.kempengoed.nl, www.kempischelandgoederen.nl en/of www.visitbrabant.nl