Over ons

Roovertsche Leij

Eerlijk genieten

.

De Roovertsche Leij

Roovertsche Leij is één van de dertig Brabantse Natuurpoorten en dat is niet voor niets. Ongerepte natuur aan de rand van Goirle, tegen de Belgische grens aan; onze locatie is centraal gelegen in een prachtig natuurlandschap. Enerzijds de Kempische landgoederen (Gorp & Roovert, Wellenseind, Landgoed De Utrecht, De Hoevens, Nieuwkerk), anderzijds grotendeels welvend Brabants landschap (o.a. Ooijevaarsnest). Hier geniet u nog van rust en stilte, van natuur op zijn mooist.

Ontspanning na inspanning

Een uitgebreide fiets- of wandeltocht kost energie. Wij zorgen er met liefde voor dat uw batterij weer wordt opgeladen. Als Brabantse Natuurpoort bieden wij u meer dan alleen bier en bitterballen: in ons sfeervolle restaurant geniet u – onder het genot van een drankje – van overheerlijke gerechten, vers bereid met authentieke streekproducten uit het Kempisch landschap en nabije omgeving.

.

.

Brabants trots

Het landgoed waarop Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij ligt is eigendom van een rasechte Brabantse familie. Ook de uitbaters, de familie Mutsaers, zijn sterk geworteld in Tilburg en omgeving. De roots van deze families gaat terug tot 1644. Deze Brabantse roots omarmen we zoveel mogelijk: bij ons vindt u oprechte Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Het Bourgondische leven in optima forma.

De boerderij waarin de Eet- en Drinkerij is gevestigd is nieuw gebouwd, maar wel volledig in oude stijl volgens de richtlijnen uit het historisch boerderijenboek. Het gebouw voldoet aan alle normen van oude bouw, met de gemakken en luxe van nieuwbouw. Opgebouwd en getekend door Fabienne Swinkels, architect bij het Brabantse Bavaria NV.

Ook in de keuze van producten waarmee wij werken komt de Brabantse trots terug. Overheerlijke, verse streekproducten uit het Kempisch Landschap, geleverd door vrijwel uitsluitend Brabantse leveranciers, de beste in hun vak. U geniet o.a. van vers vlees van De Walhoeve, kaas van Kaasboerderij Mathijssen, uitsmijters van Lekker’nei , brood en banket van Willem Willemse, dranken van Museumbrouwerij de Roos en fruit van De Braacken.

 

 

 

 

Brabantse Natuurpoort

Roovertsche Leij

Erkende Brabantse Natuurpoort

Als Brabantse Natuurpoort zijn wij een centraal informatiepunt van het Brabants Landschap, te herkennen aan de vier meter hoge ijzeren sleutel aan de ingang van ons terrein. Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij vormt voor u hét startpunt om de omliggende natuur te ontdekken. Uw auto parkeert u op ons ruime parkeerterrein met maar liefst 125 plaatsen. Vervolgens gaat u te voet of per fiets verder. De Natuurpoort vormt namelijk het startpunt van een uitgebreid fiets- en wandelroutenetwerk. Prachtige routes door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes. Een landschappelijke gevarieerdheid die natuurliefhebbers zeker zal bevallen.

Ook te paard kunt u vanuit De Roovertsche Leij gemakkelijk de omgeving verkennen. Uw trailer kunt u parkeren op ons parkeerterrein en onze paardenstalling biedt uw edele viervoeter water en onderdak voor en na uw route.

Te voet, te paard of op de fiets: vanuit De Roovertsche Leij kunt u op alle mogelijke manieren de prachtige omliggende natuur in. Geniet van de uitzonderlijke flora en fauna die het Brabantse landschap u te bieden heeft.

Erkende Brabantse Natuurpoort