Roovertsche Leij

Restaurant

ONTSPANNING NA INSPANNING

Een uitgebreide fiets- of wandeltocht kost energie. Wij zorgen er dan ook graag voor dat uw batterij weer wordt opgeladen. Als Brabantse Natuurpoort bieden wij u meer dan alleen bier en bitterballen: in ons sfeervolle restaurant geniet u – onder het genot van een drankje – van overheerlijke gerechten, vers bereid met authentieke streekproducten uit het Kempisch landschap. Gezellig, sfeervol en authentiek zijn eigenschappen die ons restaurant kenmerken. Geniet bij mooi weer van het zonnetje op ons ruime terras, met Douglashouten terrasmeubelen gemaakt door Van Dal uit Esbeek. Of warm uzelf binnen bij onze open haard op na een frisse herfst- of winterwandeling.

De uitstraling van ons restaurant is tweeledig. Kijkt u van buiten nog op tegen een authentieke boerderijgevel, binnen wordt u verwelkomd in een verrassend strak interieur. Een gezellige opkamer laat u het gevoel van weleer beleven en eerder genoemde grote open haard nodigt uit tot het uitschieten van uw laarzen om vervolgens uw voeten te warmen aan het haardvuur. Net als thuis.

Roovertsche Leij

JOSPER OVEN

Bij De Roovertsche Leij geniet u van eerlijk eten. Vers bereid in een Josper oven, authentiek en verrassend smaakvol

JOSPER OVEN

Een deel van onze gerechten wordt bereid in een Josper oven. Deze Spaanse houtskoolgestookte oven, waar geen gas of elektra aan te pas komt, is een uniek concept en wordt alom geprezen door chef-koks over de hele wereld. Door de hoge temperaturen van de Josper oven- en grilcombinatie worden producten snel gegrild of geroosterd, zonder dat textuur en sappigheid verloren gaan. U proeft de authentieke smaak van hout, een ware smaakbeleving.

Roovertsche Leij

BRABANTSE SMAKEN

MENU UIT HET KEMPISCH LANDSCHAP

Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij biedt u overheerlijke vers bereide gerechten. Of u nu komt voor een kleine lunch of een uitgebreid diner, u bent altijd welkom. Van tosti’s ham-kaas tot stoofschotels van wild, onze kaart is zeer divers. Ook in de keuze van producten waarmee wij werken komt de Brabantse trots terug. De Roovertsche Leij werkt zoveel mogelijk met heerlijke, verse streekproducten uit het Kempisch Landschap, geleverd door vrijwel uitsluitend Brabantse leveranciers, de beste in hun vak!

U geniet o.a. van kaas van kaasboerderij de Leyendaeler (Goirle), vlees van Broeders (Berkel-Enschot) en Van Olphen (Rijen), uitsmijters van Lekkern’ei (Spoordonk), brood/banket Willem Willemse (Hilvarenbeek) en Govert van Nunen (Goirle), bier van Brouwerij Nicolaas (Goirle) en De Roos (Hilvarenbeek), groenten/fruit van De Braacken (Goirle) en Excellent (Rijen),  vis van Vis & Meer (Goirle/Poppel) en wild uit de directe omgeving uit het Kempische Landgoederen.

TREK GEKREGEN?

Bekijk onze menukaart en maak alvast uw keuze!

BIERKAART

Scan onderstaande QR-code en ontdek onze bierkaart!