Roovertsche Leij

Over ons

DE ROOVERTSCHE LEIJ

Roovertsche Leij is één van de dertig Brabantse Natuurpoorten en dat is niet voor niets. Ongerepte natuur aan de rand van Goirle, tegen de Belgische grens aan; onze locatie is centraal gelegen in een prachtig natuurlandschap. Enerzijds de Kempische landgoederen (Gorp & RoovertWellenseindLandgoed De UtrechtDe HoevensNieuwkerk), anderzijds grotendeels welvend Brabants landschap (o.a. Ooijevaarsnest, Regte heide, Halve Maan en Rielse laag). Hier geniet u nog van rust en stilte, van natuur op zijn mooist.

DE BRABANTSE NATUURPOORT

Als Brabantse Natuurpoort zijn wij een centraal informatiepunt van het Brabants Landschap, te herkennen aan de vier meter hoge ijzeren sleutel aan de ingang van ons terrein. Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij vormt voor u hét startpunt om de omliggende natuur te ontdekken. Uw auto parkeert u op ons ruime parkeerterrein met maar liefst 125 plaatsen. Vervolgens gaat u te voet of per fiets verder. De Natuurpoort vormt namelijk het startpunt van een uitgebreid fiets- en wandelroutenetwerk. Prachtige routes door bos, langs heidevelden, weilanden en natte natuur zoals vennen en beekjes. Een landschappelijke gevarieerdheid die natuurliefhebbers zeker zal bevallen.

Ook te paard kunt u vanuit De Roovertsche Leij gemakkelijk de omgeving verkennen. Uw trailer kunt u parkeren op ons parkeerterrein en onze paardenstalling biedt uw edele viervoeter water en onderdak voor en na uw route.

BRABANTS TROTS

Het landgoed waarop Eet- en Drinkerij De Roovertsche Leij ligt is eigendom van een rasechte Brabantse familie. Ook de uitbaters, de familie Mutsaers, zijn sterk geworteld in Tilburg en omgeving. De roots van deze families gaat terug tot 1644. Deze Brabantse roots omarmen we zoveel mogelijk: bij ons vindt u oprechte Brabantse gastvrijheid en gezelligheid. Het Bourgondische leven in optima forma.

De boerderij waarin de Eet- en Drinkerij is gevestigd is nieuw gebouwd, maar wel volledig in oude stijl volgens de richtlijnen uit het historisch boerderijenboek. Het gebouw voldoet aan alle normen van oude bouw, met de gemakken en luxe van nieuwbouw. Ontworpen door Fabienne Swinkels, architect van Swinkels Family Breweries.

Ook in de keuze van producten waarmee wij werken komt de Brabantse trots terug. De Roovertsche Leij werkt zoveel mogelijk met heerlijke, verse streekproducten uit het Kempisch Landschap, geleverd door vrijwel uitsluitend Brabantse leveranciers, de beste in hun vak!

Een greep uit onze vaste leveranciers;